loading...
Veterinary Univercity Of Zabol
حامد نیوکی بازدید : 4901 چهارشنبه 11 بهمن 1391 نظرات (0)

تب خونریزی‌دهنده کریمه-کنگو یک بیماری حاد تب دار و خونریزی دهنده‌است که ازطریق گزش کنه ویا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود. بیماری اولین بار در سال ۱۹۴۴ در کریمه اوکرائین شرح داده شد ونام تب خونریزی دهنده برای آن اعلام گردید. در سال ۱۹۶۹ معلوم شد پاتوژن ایجاد کننده تب خونریزی دهنده کریمه کنگو مشابه همان بیماری است، که در سال ۱۹۵۶ در کنگو مشاهده گردیده‌است ازاینرو ارتباط این دو مکان و بیماری باعث اسم فعلی شد. CCHF در انسان بیماری شدیدی همراه با مرگ و میر حدود ۳۰ ٪ ایجاد می‌کند و شیوع بیمارستانی آن نیز بسیار بالا می‌باشد.

 


عامل اتیولوژی
عامل بیماری CCHF ویروسی از گروه آربو ویروس خانواده بونیاویریده جنس نایرو ویروس که تحت عنوان ویروسهای بندپابُرد (arthropod-borne virus) می‌باشد. شایع‌ترین ناقل‌ها کنه‌ای به نام هیالوما می‌باشد.

اپیدمیولوژی
ویروس CCHF به وسیله کنه هیالوما منتقل می‌شود.مخزن ویروس در طبیعت اصولا کنه‌ها می‌باشد و گاو، گوسفند، بز وخرگوش نیز به عنوان مخزن مطرح می‌باشند. این ویروس از طریق تماس مستقیم با خون یا ترشحات بیمار، لاشه حیوان آلوده (انتقال به قصابها و سلاخها) سبب ایجاد همه‌گیری‌های ناگهانی می‌گردد. این بیماری بیشتر در مناطق صحرایی آفریقا، اروپای شرقی، خاور میانه عراق، هند، افغانستان، پاکستان، ایران و غرب چین مشاهده می‌گردد. شیوع بالایی از بیماری در بین پرسنل نظامی کارکنان بیمارستانها، کشاورزان و اشخاصی که با دام سروکار دارند مشاهده می‌گردد. بیماری در فصول گرم سال از اواخر فروردین تا اواخر شهریور (زمان رشد و تکثیر کنه‌ها) شیوع پیدا می‌کند. مواردی در بین اعضای خانواده بیمار و پرسنل پزشکی بعد از آلودگی با خون یا ترشحات بیمار رخ داده‌است. پرندگان به بیماری مقاومند (غیر از شترمرغ) لیکن می‌توانند با پخش کنه‌های آلوده باعث اپیدمی گردند. بیماری در حیوانات بدون علامت می‌باشد.

 


علائم بالینی
دوره کمون بیماری به طور متوسط چهار روز و حداکثر دوازده روز می‌باشد.معمولاً تا روز چهارم علائم غیر خونریزی مانند تب، سردرد، احساس سرما، خستگی درد عضلانی، پرخونی صورت، پرخونی ملتحمه و چشم، استفراغ و دردهای بالای معده می‌باشد. علائم خونریزی از روز چهارم شروع می‌شود که به صورت پتشی در مخاط دهان و پوست، خونریزی از لثه‌ها، بینی، معده، روده ورحم و زیر پوست ناحیه ساق پا و دستها ظاهر می‌شود. مرگ بیمار ناشی از شوک، کم خونی خونریزی شدید ریوی، عفونت منتشر و اختلال انعقادی داخل عروقی پیش رونده‌است.

 

مشخصات عامل
عامل بیماری ویروسی از خانواده Bunyaviridae و جنس Nairovirus است. این ویروس دارای پوشش پروتئینی (Envelop) است و قطر ساختمان ویروس nm100 – ۸۵ است و از گروه RNAهای یک رشته ای است. (Enveloped Virion 85-100nm – Single Strand – negative Sense RNA) مقاومت ویروس در برابر حرارت کم است و در دمای ۵۶˚C به مدت ۳۰ دقیقه از بین می رود. بنابراین پختن گوشت و یا پاستوریزه کردن شیر باعث از بین رفتن ویروس می شود، ضمنا ویروس می تواند در خون به مدت ۱۰ روز در دمای ۴۰˚C مقاومت کند. ویروس در محیط اسیدی مثلا اسید استیک دو درصد (و یا محیط اسیدی ایجادشده پس از جمود نعشی) از بین می رود و همچنین در برابر هیپوکلریت سدیم یک درصد (Hypochlorite) و محلول دو درصد Glutaraldehyde و یا ضدعفونی کننده های فنولیک Phenolic 5 تا سه درصد، حساس است. صابون و مایعات یا مواد شستشو دهنده با اینکه ویروس از بین نمی برند ولی تا حدی ویروس را غیر فعال می کنند.

 

   

روش تشخیص
در هفته اول بیماری و در مرحله تب می توان با نمونه گیری از خون ویروس را جدا کرد همچنین می توان ویروس را از نمونه های بافتی مثل بافت کبد، طحال، کلیه، غدد لنفاوی جدا کرد.
ویروس را می توان در کشت سلولی تهیه شده از بافت کلیه میمون کشت داد و یا توسط آزمایش PCR (Polymerase Chain reaction) اثر ویروس را در نسخه برداری معکوس Reverse Transcriptase مشاهده کرد.
به وسیله آزمایشهای سرمی نیز می توان به جستجوی آنتی بادی پرداخت از جمله می توان از آزمایشهایی نظیرE LISA، IFA (Immunofluerescense Antibody)، خنثی سازی ,Neutralizing ab CFT Compliment fixation test) ثبوت عناصر مکمل) استفاده کرد. معمولا پس از شش روز IgM قابل اندازه گیری است و تا چهار ماه در خون باقی می ماند ولی IgG را تا پنج سال می توان در خون بررسی کرد اما در حالتهای فوق حاد و مرگ آور در ابتدای بیماری معمولا هیچگونه آنتی بادی در خون (قبل از شش روز) قابل اندازه گیری نیست بنابراین تشخیص بر پایه جداسازی ویروس از خون و بافتها به روش کشت سلولی و یا تشخیص آنتی ژن ویروس بروشهای IFA, EIA و PCR (polymerase chain reaction) است.
همچنین با اندازه‏گیری SGOT و SGPT می توان به عفونت ویروس در کبد Viral Hepatitis پی برد معمولا در مبتلایان SGOT بالاتر از SGPT است.

 

درمان
اساس درمان حمایتی است و شامل تنظیم آب و الکترولیت و درمان اختلال انعقادی درون رگی پیش رونده‌است. توجه کنید که درمانهای اختصاصی توسط پزشک انجام می‌شود.

 

در مورد عکس و اطلاعات خود کنه به ادامه مطلب بروید ....

حامد نیوکی بازدید : 415 پنجشنبه 02 آذر 1391 نظرات (0)

اخته کردن سگ نر منافع زیادی دارد  . یکی از بزرگترین نگرانی ها ، غده پروستات است که تحت تاثیر هورمون تستوسترون در طول زندگی حیوان به تدریج بزرگتر می شود و با افزایش سن ، ناراحتی سگ بیشتر می شود و گاهی آنقدر بزرگ می شود که در روند طبیعی تخلیه مدفوع اختلال ایجاد می کند و حتی گاهی تحت نفوذ هورمون تستوسترون شاهد عفونت پروستات نیز هستیم  . با اخته کردن به طرز چشمگیری پروستات کوچکتر شده و و به این ترتیب هم از التهاب و عفونت پروستات ، و هم از سرطان خوش خیم آن که حیوان با افزایش سن به آن مبتلا می شود پیشگیری می شود . یکی دیگر از منافع اخته کردن ، پیشگیری از انواع فتق ها و تومور هایی است که اطراف بیضه ها و زیر مقعد بوجود می آیند و باعث ترشحات زیاد اطراف غشای بیضه شده که با اخته کردن تقریبا ً از بین می روند .

برای دانلود کلیک کنید.

رمز فایل : www.vuoz.tk

 

حامد نیوکی بازدید : 135 جمعه 05 آبان 1391 نظرات (1)

محدوده ریه ها در اسب:

مرز قدامی Cranial border : خطی كه از گوشه عقبی استخوان كتف به سمت برجستگی olecranon مفصل آرنج ختم میگردد

مرز پشتی Dorsal border : خطی كه از گوشه عقبی استخوان كتف به سمت برجستگی tuber coxae استخوان لگن كشیده میشود

مرز شكمی عقبی Caudo-ventral border : خطی فرضی كه از برجستگی olecranon به میانه دنده یازده و از آنجا به فضای بین دنده ای 16 و 17 شكل میگیرد.

اصول معاینه حیوانات مزرعه

دقه Percussion : در فضای بین دنده ای بوسیله چكش دقه و قاشك یا تشتك   تخت فلزی صورت می گیرد. بهتر است این عمل در مكان سر پوشیده و آرام انجام داد و هنگام دقه كردن كمی دهان را باز كرد.

 

چكش دقه به سستی بین انگشتان شست واشاره گرفته شده و به آن حركت پاندولی داده می شود، در همین حال تشتك بروی دیواره سینه ودر صورت امكان در فضای بین دنده ای با قوت هر چه بیشتر فشار داده می شود. در صورتی كه چكش محكم به دست گرفته شود یا حركات از مچ یا آرنج منشاء بگیرند، چكش به میزان مناسبی جهش پیدا نكرده ودر نتیجه رزونانس دقه محو و مبهم می گردد.

 

صدای دقه در داخل قفسه سینه تا عمق حدودا 7 سانتی متر نفوذ می كند، بنابراین ضایعات عمیق تر از آن را نمی توان با دقه مشخص نمود. ضایعات ریوی سخت و فاقد هوا (كانون آماسی، تجمع مایع درون فضای محدود یا تومورها )باید به اندازه یك تخم مرغ یامشت باشند تا بتوان آنها را به علت ایجاد صدای بم مشخص نمود.

در مرحله نخست دقه جدار قفسه سینه به طور افقی انجام می شود،كه به منظور تعیین حدود خلفی ریه صورت می گیرد.این عمل بهتر است در طرف راست بدن انجام شود، زیرا در این طرف به علت وجود كبد و هزارلا (كه صدای توپر ایجاد می كنند) محدوده ریه را آسانتر از طرف چپ می توان تفكیك نمود.در طرف چپ شكمبه در قسمت پشتی محدوده ریه ایجاد رزونانس پر طنینی می كند كه به صدای ریه ها شباهت دارد.(البته به استثنای صدای غرش آرام شكمبه).

اصول معاینه حیوانات مزرعه

اصول معاینه حیوانات مزرعه

صداهائیكه توسط دقه كردن ایجاد می گردد وبه سه دسته تقسیم می شود :

1-resonant رزونانس ایجاد شده توسط ارگانهائیكه حاوی هوا هستند مانند ریه .

2-tympanitic صدای زنگی یا صدای فلزی توسط ارگانهائیكه حاوی گاز تحت فشار هستند مانند شكمبه نفخ دارو یا سكوم یا شیردان پراز گاز.

 3-صدای بم یا خفه  -(damping)dull بوسیله ارگانهای توپر مانند قلب و كبد .

4-subtympani c صدای شبه زنگی در قسمت فوقانی شكمبه در حالت طبیعی، نواحی بالایی روده های حاوی گاز وقسمتهای آمفیزماتوز ریه.

 

 

صداهای طبیعی تنفسی : صداهای طبیعی تنفسی

ü       برای گوش كردن صداهای ریوی باید یا محیطی آرام داشت و یا دام را مجبور كرد كه نفسهای عمیق بكشد

ü       برای مجبور كردن دام به تنفس عمیق میتوان از كیسه پلاستیكی استفاده كرد ( بمدت كوتاه دهان و پوزه را مسدود نموده تا جائیكه حیوان به سختی و نا آرامی افتد)

ü       اولین نفسهای عمیق پس از برداشتن كیسه میتواند صداهای غیر طبیعی كه در طول تنفس در حال استراحت شنیده نمیشود را آشكار سازد

ü       همچنین میتوان مدت زمان برگشت دام به حالت طبیعی ویا تعداد سرفه یا عوارض دیگر را پس از برداشتن كیسه مورد ارزیابی قرار داد

 صدای حبابچه ای(صدای وزیكولارvesicular ) تنها در 3/ 1 پشتی خلفی محدوده سینه ای ریه شنیده می شود.در بقیه قسمتها صدای توام تنفسی (mixed  breathing  sound  )كه مخلوطی از صدای وزیكولار و عمدتا صدای نایژه ای (صدای برونشیال bronchial  ) است شنیده می شود .صدای وزیكولار همزمان با دم ایجاد شده و به علت تقسیمات متوالی جریان هوای برونشیال در مقابل انشعابات برونش ایجاد می گردد

صداهای تنفسی غیر طبیعی : صداهای تنفسی وزیكولار در گاوهای چاق به ویژه هنگامی كه چربی سطح پرده های جنب حفره صدری را هم گرفته باشد، ضعیف ترمی شوند. قسمتهای فاقد هوای بافت ریه (مثل ضایعات پنومونی، ادم ریوی، آبسه های بزرگ، تومرها و كیست هیداتیك) كاملا بدون صدا هستند.

صداهای تنفسی وزیكولاردرطی دم های عمیق تر دیسپنه و درنواحی آمفیزمی افزایش می یابند. صدای برونشیال در انواع مختلف تنگی مجاری تنفسی فوقانی بلندتر شده ودر خلال لارنژیت، تراكئیت و برونشیت ممكن است كاملا صدای وزیكولار را تحت شعاع قرار دهد. این صدا همچنین در كانونهای بزرگ مبتلا به پنومونی از بافت اطراف آن برجسته تر می باشد كه به علت انتقال بهتر صدا از طریق بافتهای فاقد هواست ودر این صورت تحت عنوان صدای تنفسی توبولار نامیده می شود.

به استثنای تغییرات فیزیولوژیك در صداهای تنفسی، همانطور كه قبلاذكر گردید، تمامی صداهای نابجای همراه با تنفس به عنوان موارد پاتولوژیك قلمداد می گردند، وبه اشكال زیر می باشند :

 خش خش (=صدای كریپتیان كه به سختی شنیده می شود یا رال های ناشی از حبابهای ریز كف آلود ) كه در آمفیزم ریوی و به علت باز شدن انفجاری شكافهای آلوئولی و برونشیول های انتهائی در اثر هوای ورودی ایجاد می شود.

رال مرطوب (moist rales ) هنگامی شنیده می شود كه برونش حاوی ترشحات آبكی یا اكسودا باشد و این ترشحات همراه با تنفس جابجا شوند ( به دنبال ادم ریوی، خونریزی جدید ریوی، مراحل اولیه برونكوپنومونی كاتارال، آلودگی جدید با انگلهای ریوی، پنومونی استثنائی )

با این وجود، مواد حاصل از التهاب در ریه های گاو به سرعت تغلیظ شده وتكه های ضخیم فیبرین، چرك یا موكوس را تشكیل می دهند كه ایجاد رشته های دراز یا برآمدگیهای پلاك مانند در فضای داخل برونش می كنند . این چنین تشكیلاتی در اثر جریان هوا به ارتعاش درآمده وایجاد رال خشك می كنند. صدای حاصل در هر مورد متفاوت بوده و ممكن است شبیه به صدای اره كشیدن، وزوز كردن، خرخر كردن،جیغ یا حتی سوت كشیدن باشد.

صدا های نامعمول ریه به صداهای مقطع crackle و صداهای ممتد كه ویز Wheezes نامیده می شوند، نیزتقسیم میگردند. صداهای مقطع یا متناوب، دارای بروز ناگهانی بوده و توسط جوشیدن هوا از میان ترشحات یا در اثر برقراری ناگهانی تعادل بین فشارهای مایع روبه بالا و روبه پائین به هنگام باز شدن مجدد نواحی كلاپس یافته ایجاد میگردد.

بیماریهایی كه صداهای مقطع crackle را ایجاد میكنند شامل پنومونی، فیبروز بینابینی، انسدادمزمن ریوی، نارسایی احتقانی قلب و روی هم خوابیدن ریه atelectasis هستند.

صداهای ممتد یا ویز در اثر نوسان دیواره های مجاری هوایی در دم یا بازدم ایجاد میگردد كه در هنگام دم ایجاد خرناس میشود. بیماریهای مسئول ایجاد ویز عبارتند از تنگی مجرای هوایی در اثر فشار، نئوپلاسم، كیست و التهاب

حامد نیوکی بازدید : 58 پنجشنبه 04 آبان 1391 نظرات (0)

Bacteria: Friend and Foe

Produced by Encyclopedia Britannica Films, Inc., in collaboration with Stewart A. Koser, Ph.D, Department of Bacteriology and Parasitology, the University of Chicago, Warren Everote, Bacteria: Friend and Foe .

 

باکتری ها: دوست و دشمن

تولید شده توسط دانشنامه بریتانیکا فیلم، شرکت در همکاری با استوارت A. Koser، دکتری، گروه باکتریشناسی و انگلشناسی، دانشگاه شیکاگو، وارن Everote ها، باکتری ها: دوست و دشمن

 

دانلود ویدئو با لینک مستقیم :

 


اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • موضوعات

    برای ورود به موضوع دلخواه روی آن کلیک کنید .


    عمومی

    تخصصی

    دانلود

    اطلاع رسانی

    دارو ها

    گالری تصاویر دانشکده

    آمار سایت
  • کل مطالب : 26
  • کل نظرات : 28
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 20
  • آی پی امروز : 47
  • آی پی دیروز : 0
  • بازدید امروز : 49
  • باردید دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 50
  • بازدید ماه : 49
  • بازدید سال : 287
  • بازدید کلی : 70,238
  • کدهای اختصاصی
    تماس با ما
    ابزار ساخت کد منو