loading...
Veterinary Univercity Of Zabol
حامد نیوکی بازدید : 4901 چهارشنبه 11 بهمن 1391 نظرات (0)

تب خونریزی‌دهنده کریمه-کنگو یک بیماری حاد تب دار و خونریزی دهنده‌است که ازطریق گزش کنه ویا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود. بیماری اولین بار در سال ۱۹۴۴ در کریمه اوکرائین شرح داده شد ونام تب خونریزی دهنده برای آن اعلام گردید. در سال ۱۹۶۹ معلوم شد پاتوژن ایجاد کننده تب خونریزی دهنده کریمه کنگو مشابه همان بیماری است، که در سال ۱۹۵۶ در کنگو مشاهده گردیده‌است ازاینرو ارتباط این دو مکان و بیماری باعث اسم فعلی شد. CCHF در انسان بیماری شدیدی همراه با مرگ و میر حدود ۳۰ ٪ ایجاد می‌کند و شیوع بیمارستانی آن نیز بسیار بالا می‌باشد.

 


عامل اتیولوژی
عامل بیماری CCHF ویروسی از گروه آربو ویروس خانواده بونیاویریده جنس نایرو ویروس که تحت عنوان ویروسهای بندپابُرد (arthropod-borne virus) می‌باشد. شایع‌ترین ناقل‌ها کنه‌ای به نام هیالوما می‌باشد.

اپیدمیولوژی
ویروس CCHF به وسیله کنه هیالوما منتقل می‌شود.مخزن ویروس در طبیعت اصولا کنه‌ها می‌باشد و گاو، گوسفند، بز وخرگوش نیز به عنوان مخزن مطرح می‌باشند. این ویروس از طریق تماس مستقیم با خون یا ترشحات بیمار، لاشه حیوان آلوده (انتقال به قصابها و سلاخها) سبب ایجاد همه‌گیری‌های ناگهانی می‌گردد. این بیماری بیشتر در مناطق صحرایی آفریقا، اروپای شرقی، خاور میانه عراق، هند، افغانستان، پاکستان، ایران و غرب چین مشاهده می‌گردد. شیوع بالایی از بیماری در بین پرسنل نظامی کارکنان بیمارستانها، کشاورزان و اشخاصی که با دام سروکار دارند مشاهده می‌گردد. بیماری در فصول گرم سال از اواخر فروردین تا اواخر شهریور (زمان رشد و تکثیر کنه‌ها) شیوع پیدا می‌کند. مواردی در بین اعضای خانواده بیمار و پرسنل پزشکی بعد از آلودگی با خون یا ترشحات بیمار رخ داده‌است. پرندگان به بیماری مقاومند (غیر از شترمرغ) لیکن می‌توانند با پخش کنه‌های آلوده باعث اپیدمی گردند. بیماری در حیوانات بدون علامت می‌باشد.

 


علائم بالینی
دوره کمون بیماری به طور متوسط چهار روز و حداکثر دوازده روز می‌باشد.معمولاً تا روز چهارم علائم غیر خونریزی مانند تب، سردرد، احساس سرما، خستگی درد عضلانی، پرخونی صورت، پرخونی ملتحمه و چشم، استفراغ و دردهای بالای معده می‌باشد. علائم خونریزی از روز چهارم شروع می‌شود که به صورت پتشی در مخاط دهان و پوست، خونریزی از لثه‌ها، بینی، معده، روده ورحم و زیر پوست ناحیه ساق پا و دستها ظاهر می‌شود. مرگ بیمار ناشی از شوک، کم خونی خونریزی شدید ریوی، عفونت منتشر و اختلال انعقادی داخل عروقی پیش رونده‌است.

 

مشخصات عامل
عامل بیماری ویروسی از خانواده Bunyaviridae و جنس Nairovirus است. این ویروس دارای پوشش پروتئینی (Envelop) است و قطر ساختمان ویروس nm100 – ۸۵ است و از گروه RNAهای یک رشته ای است. (Enveloped Virion 85-100nm – Single Strand – negative Sense RNA) مقاومت ویروس در برابر حرارت کم است و در دمای ۵۶˚C به مدت ۳۰ دقیقه از بین می رود. بنابراین پختن گوشت و یا پاستوریزه کردن شیر باعث از بین رفتن ویروس می شود، ضمنا ویروس می تواند در خون به مدت ۱۰ روز در دمای ۴۰˚C مقاومت کند. ویروس در محیط اسیدی مثلا اسید استیک دو درصد (و یا محیط اسیدی ایجادشده پس از جمود نعشی) از بین می رود و همچنین در برابر هیپوکلریت سدیم یک درصد (Hypochlorite) و محلول دو درصد Glutaraldehyde و یا ضدعفونی کننده های فنولیک Phenolic 5 تا سه درصد، حساس است. صابون و مایعات یا مواد شستشو دهنده با اینکه ویروس از بین نمی برند ولی تا حدی ویروس را غیر فعال می کنند.

 

   

روش تشخیص
در هفته اول بیماری و در مرحله تب می توان با نمونه گیری از خون ویروس را جدا کرد همچنین می توان ویروس را از نمونه های بافتی مثل بافت کبد، طحال، کلیه، غدد لنفاوی جدا کرد.
ویروس را می توان در کشت سلولی تهیه شده از بافت کلیه میمون کشت داد و یا توسط آزمایش PCR (Polymerase Chain reaction) اثر ویروس را در نسخه برداری معکوس Reverse Transcriptase مشاهده کرد.
به وسیله آزمایشهای سرمی نیز می توان به جستجوی آنتی بادی پرداخت از جمله می توان از آزمایشهایی نظیرE LISA، IFA (Immunofluerescense Antibody)، خنثی سازی ,Neutralizing ab CFT Compliment fixation test) ثبوت عناصر مکمل) استفاده کرد. معمولا پس از شش روز IgM قابل اندازه گیری است و تا چهار ماه در خون باقی می ماند ولی IgG را تا پنج سال می توان در خون بررسی کرد اما در حالتهای فوق حاد و مرگ آور در ابتدای بیماری معمولا هیچگونه آنتی بادی در خون (قبل از شش روز) قابل اندازه گیری نیست بنابراین تشخیص بر پایه جداسازی ویروس از خون و بافتها به روش کشت سلولی و یا تشخیص آنتی ژن ویروس بروشهای IFA, EIA و PCR (polymerase chain reaction) است.
همچنین با اندازه‏گیری SGOT و SGPT می توان به عفونت ویروس در کبد Viral Hepatitis پی برد معمولا در مبتلایان SGOT بالاتر از SGPT است.

 

درمان
اساس درمان حمایتی است و شامل تنظیم آب و الکترولیت و درمان اختلال انعقادی درون رگی پیش رونده‌است. توجه کنید که درمانهای اختصاصی توسط پزشک انجام می‌شود.

 

در مورد عکس و اطلاعات خود کنه به ادامه مطلب بروید ....

حامد نیوکی بازدید : 179 پنجشنبه 27 مهر 1391 نظرات (1)

سال ها پیش وقتی در موتورهای جستجو به دنبال مطالب و مقالات دامپزشکی می گشتم به نتایج قابل قبولی دست نمی یافتم و نتیجه جز مطالب پراکنده، خلاصه، غیر قابل تائید نبود. سایت ها و وبلاگ های مرتبط با دامپزشکی در آن زمان از لحاظ علمی دارای کارکرد ضعیف و  دوره ای و غالبا کپی برداری بودند یا به دلیل وابستگی به ارگان های دولتی و خصوصی اهم توجه آنها معطوف به وظایف سازمانی و معرفی خویش در فضای اینترنت، معرفی محصولات و خدمات و  دست یافتن به سود اقتصادی بیشتر بود و کمبود مرجع اینترنتی که در آن مقالات و مطالب مرتبط با علم دامپزشکی در آن به زبان  فارسی گرد آوری شده باشد همواره احساس می شد.

 

از همان زمان بر خود واجب دانستم به جای انتظار خود دست به اقدام بزنم و گام هایی هر چند کوچک در جهت معرفی این رشته شیرین علم و فراهم کردن جدیدترین مطالب مرتبط با علم دامپزشکی بردارم. در همین جهت پس از بررسی های لازم به این نتیجه رسیدم که در جهت ارتباط آسان تر با مخاطب بهتر است این مطالب در قالب یک سایت ارائه شود. لذا با بررسی های لازم سرویس دهنده مناسب و نام کاربری "vuoz" به معنای "دانشکده دامپزشکی زابل" برگزیده شد و پروژه سایت دامپزشکی رسماً از مهر ماه سال 1391 شروع به فعالیت نمود.

از روزهای اولیه راه اندازی این سایت روز ها می گذرد و همواره با تلاش تیم کاری و محبت بازدیدکنندگان بر بازدید های روزانه و ماهانه این سایت افزوده می شود تا جایی که امروزه این سایت پایگاهی محبوب و شناخته شده در بین دانشجویان دامپزشکی، دارندگان حیوانات خانگی، پرورش دهندگان دام و طیور و ... گردیده است.

سایت دامپزشکی نیز همواره مقدم بازدیدکنندگان خود را ارج نهاده و سعی نموده همواره با بهترین مطالب و محصولات پذیرای این عزیزان باشد .

هم اکنون مدیریت این سایت بر عهده حامد نیوکی است که با همکاری سایر اعضای تیم ( سیاوش رضائی ) و تعامل با بازدیدکنندگان محترم جهت نیل به اهداف بلند سایت دامپزشکی تلاش می کنند.

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • موضوعات

    برای ورود به موضوع دلخواه روی آن کلیک کنید .


    عمومی

    تخصصی

    دانلود

    اطلاع رسانی

    دارو ها

    گالری تصاویر دانشکده

    آمار سایت
  • کل مطالب : 26
  • کل نظرات : 28
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 20
  • آی پی امروز : 32
  • آی پی دیروز : 0
  • بازدید امروز : 31
  • باردید دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 32
  • بازدید ماه : 31
  • بازدید سال : 269
  • بازدید کلی : 70,220
  • کدهای اختصاصی
    تماس با ما
    ابزار ساخت کد منو